Make your own free website on Tripod.com

Pieter's NS related Links

Page last updated February 4th, 2003

Railfans and other NS related sites

NSrelated sites  

screensaver NS Materieel Een van Oberons langstlopende successen. Vaak ge´miteerd, nooit voorbijgestreefd. Ogenschijnlijk simpel, maar vol verrassingen. We zien een landschap met een station op de voorgrond en nog twee spoorbanen in de verte. Talloze verschillende treinen rijden voorbij, passagiers stappen in en uit, soms wordt aan de rails gewerkt en dit alles terwijl het klokje op het station de juiste tijd aangeeft. Het vernuft blijkt in de settingsbox. De screensaver bestaat uit vier versies, voor elk seizoen een. Je kunt wachten tot in werkelijkheid een nieuw seizoen aanbreekt, maar ook instellen dat elke paar dagen een nieuw seizoen getoond wordt. Verder kan de gebruiker zelf treinen samenstellen door verschillende treinstellen te combineren. Over elk treinstel is trouwens ook allerlei informatie te vinden. Het succes van deze screensaver blijkt uit het enorme aantal downloads, maar vooral doordat er inmiddels een paar websites bestaan die uitsluitend gebaseerd zijn op deze screensaver en waar allerlei extra plaatjes van treinen worden aangeboden. De screensaver is namelijk zo opgezet dat eenvoudig nieuwe treinen kunnen worden toegevoegd.

De screensaver van NS Materieel Engineering werd ontwikkeld door Oberon Medialab. De screensaver verandert vier keer per jaar van seizoen, maar dit is zelf ook in te stellen naar twee dagen. De screensaver is gratis te downloaden door te klikken op het plaatje hiernaast. De grootte van het te downloaden bestand is 1,179 kB. Na downloaden kan het bestand opgestart worden en de screensaver wordt automatisch geïnstalleerd. Veel succes!

Als je het geheel wil uitbreiden met een veel grotere verzameling lokken, EMU, DMU e.d., kan je naar Ruud Maijer's Screensaver page gaan. De treinen zijn onderverdeeld in E-LOKKEN, D(E)-LOKKEN, TREINSTELLEN EN WAGONS/RIJTUIGEN en natuurlijk MUSEUM MATERIEEL. Simon's spoorpagina heeft nog meer materieel voor de screensaver.

If you have links you think should be added (including your own) or to report broken/outdated links, please a quick note.

Back to the station

Web Pages Created by Pieter Klapwijk.
© Pieter Klapwijk 2000-2002 ALL RIGHTS RESERVED.
Do not duplicate without permission.

Page last updated February 4th, 2003